Karppaajan naposteltavat

Onko tulossa suuri peli-ilta tai aiotko viettää viikonloppua suosikkisarjasi parissa? Kaipaatko naposteltavaa, joka sopii vähähiilihydraattiseen ruokavalioosi. Tässä viisi helppoa vinkkiä, jotta sinun ei tarvitse rikkoa dieettiäsi perunalastuilla tai irtokarkeilla. Jotkin ehdotuksista ovat valmiita naposteltaviksi sinällään ja jotkut vaativat pientä valmistelua, mutta ainekset kaikkiin löytyvät lähikaupasta.

Vaikka karppaaja ei välttämättä tunnekaan samanlaista tarvetta napostella aterioiden välissä, jotkin tapahtumat sinänsä tuntuvat niitä vaativan. Jos aiot viettää sateista viikonloppua Game of Thrones -maratonin parissa, on käden ulottuvilla hyvä olla jotain pientä purtavaa. Tai jos olet menossa pelailemaan hedelmäpeliä tai pokeria jollekin sivuston raha-pelit.com kasinoista, voi oikea välipala auttaa jaksamaan suurempiakin paineita.

Pähkinät ovat maukas ja helppo vaihtoehto karppaajan välipalaksi ja pikku purtavaksi. Niitä löytyy nykyään kaupasta kuin kaupasta ja jopa useampaakin laatua. Pähkinöitä ei tarvitse erikseen valmistaa, vaan ne soveltuvat syötäviksi sinällään. Karppaajille soveltuvimpia ovat makadamia- ja pekaanipähkinät, jotka sisältävät eniten rasvaa ja vähiten hiilihydraatteja. Kuitua kaipaavan kannattaa valita hasselpähkinät. Hiilihydraattipitoisimmat cashewpähkinät sekä sokeroidut tai hunajapaahdetut pähkinätuotteet kannattaa jättää kaupan hyllyyn.

Suoraan purkista suuhun -periaatteella toimivat myös oliivit, jotka ovat oikea luonnon lahja karppaajalle. Sekä vihreät että tummat oliivit sisältävät runsaasti sydänystävällisiä rasvoja, mutta samalla ne ovat luontaisesti hiilihydraatittomia. Tuoteselosteesta kannattaa kuitenkin aina tarkistaa, ettei marinointiliemeen ole lisätty makeutta. Helppo karppaajan snäksi on myös kuivaliha. Innokkaimmat karppaajat ja retkeilijät kuivaavat omat lihansa, mutta helpoimmin tässäkin selviää ostamalla valmistuotteita. Nykyään kun tarjontaakin jo alkaa olla. Kuten muidenkin valmistuotteiden kanssa, on kuivalihapakkauksen tuoteseloste ehdottomasti luettava läpi. Osaan tuotteita lisätään melko runsaastikin sokeria. Tunnetusti vähäsokerisia kuivalihoja tuotetaan Lapissa.

Avokado on yleisesti superruokaa, joka sopii myös karppaajille. Se sisältää paljon hyviä rasvoja ja vain vähän sokereita. Raaka avokado on katkeraa, eikä todellakaan houkuttele syömään. Sopivan kypsänä avocado on kermaista ja lohkeaa kuin huonelämpöinen voi. Avokadoa voi syödä sellaisenaan tai kyytipojaksi voi ripauttaa hieman suolaa. Yksinkertaisen dipin saat survomalla avokadon haarukalla soseeksi ja lisäämällä tipan sitruunamehua ja hyppysellisen suolaa. Hieman tuhdimpaa dippiä saat lisäämällä mukaan keitetyn kananmunan. Dippaa seokseen selleriä, kurkkua tai vaikkapa paprikaa.

Viimeinen naposteltavamme on käden käänteessä valmistuva juusto-kinkkurulla. Siihen tarvitaan ainoastaan juusto- ja kinkkusiivuja, jotka voit valita mieleiseksesi. Laita juustosiivu alle, kinkkupala sen päälle, kierrä ne yhdelle rullalle ja kiinnitä cocktail-tikulla. Sisään voi puristaa mausteeksi vaikkapa tipan sinappia ja syödä sellaisenaan tai käyttää rullia dippaamiseen. Reseptiosiostamme löytyy lisää ideoita maustamiseen.

Näillä pikkueväillä pärjää hyvin peli- tai elokuvaillan ja sopivatpa niistä jokunen myös mukaan otettaviksi eväiksi. Kaikkea voi myös tuunata omaan makuun soveltuvaksi.

7 vuotta Montignaque'n oppien mukaista vähähiilihydraattista, proteiinirikasta dieettiä = elämäntapaa. Paino putosi puolessa vuodessa yli 15 kg. Verenpaine laski, veriarvot hyvät, kolesteroli n. 5. Normmalipaino pysynyt koko ajan 1-2 kg:n rajoissa. Fyysinen kunto parempi kuin 40-50 vuotiaana. Aina saa syödä riittävästi, ei tarvitse laskea kaloreita. Marjoja, hedelmiä, vihanneksiä voi syödä, suklaata (81%) voi syödä, punaviiniä juoda, jos vain painopiste on proteiinissa., Jussi 74 v. @ Olotila


© Karppaaja.com 2020.
Kertomuksia, kokemuksia ja uutisia ns. vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta.